torstai 30. huhtikuuta 2015

Hyvää Vappua!!

Taas on reilu viikko ehtinyt vierähtää edellisestä päivityksestä. Hommia ollaan paiskottu taas yhdessä ja erikseen. Minullakin oli juuri viiden päivän vapaat ja joka päivä tuli Tyynelässä hommailtua. En muista olenko aikaisemmin kirjoittanut, mutta minähän olen sopinut työpaikan kanssa, että nyt remontin ajan minulle suunnitellaan työvuorot niin, että olen aina pitkän putken töissä, että sitten saan pitkästi vapaita. No nyt tämä homma on lähtenyt pyörimään ja olin ensimmäisellä pitkällä vapaalla. Parin viikon päästä on seuraava viiden päivän vapaa. On se hienoa, että joustoa löytyy!

No mutta. Paljon ollaan tehty töitä. Ei illalla ihan hirveästi tarvitse unta odotella, sen verran uuvuttavaa on tämä remontin teko ja vielä kun on tietenkin koirat käytettävä lenkillä, jota Tero on kyllä tosi ihailtavasti jaksanut tehdä niin, että minun ei ole aina tarvinnut lähteä  mukaan. Niin ja sitten on kuitenkin tätä arkea jotenkin pyöritettävä täällä Espoon päässäkin.

Hyvänä uutisena nyt on se, että Teron asunto Kirkkonumelta on nyt myyty! Wohoo!! Meni kyllä ihan polkuhintaan, mutta pääasia kuitenkin, että meni kaupaksi. On yksi murhe ja muutama lasku vähemmän!

Mutta sitten työmaalle!

Minä aloittelin ikkunakarmien maalausurakkaa. Ollaan maalamassa kaikki karmit valkoiseksi sisäpuolelta. Aivan hirmuinen homma! Ulkopuolen maalaus on sitten joskus hamassa tulevaisuudessa! Onneksi Karo on ollut mukana maalaamassa kahdella kerralla ja Sonjakin tuli sutimaan viime sunnuntaina. Työ on hidasta ja hankalaa jo pelkästään sen vuoksi, että valaistuksesta huolimatta on vaikeaa päivänvaloa vasten nähdä millaista jälkeä saa aikaiseksi. Maalaus olisi parasta varmaan tehdä iltapimeällä, mutta pitäisi sitten melkein yöllä maalata. No jotain ollaan kuitenkin saatu aikaiseksi! Tässä ensin muistutukseksi, millaiselta nuo karmit ovat näyttäneet aikaisemmin.Alhaalla näkymää nyt. Kaikkien makuuhuoneiden karmit on maalattu. Vielä myöhemmin on paremmassa valossa katsottava, millainen jälki on saatu aikaiseksi, eikä kaikista ikkunaruuduista ole vielä rapsuteltu kaikkia maalisotkuja pois. Tosin nämä taisi olla ne ainoat ikkunat, mitkä siveltimillä ja pienillä teloilla maalattiin. Sen verran aikaavievää hommaa tuo on, että ajateltiinkin hankkia pieni maaliruisku ja maalata sillä loput miljoona ikkunaa. Riippuen tietenkin siitä, millaista jälkeä ruiskulla tulee. Iso maaliruisku ollaan kuitenkin hankkimassa kattojen maalausta varten. Alunperin mietittiin, että oltaisiin säästetty vain olohuoneen ja kirjaston katot, mutta nyt alkaa tuntumaan siltä, että säästetään kaikki muutkin katot, kunhan vaan keksitään joku kikkakolmonen entisten kotelovalaisimien aukkojen peittämiseksi. Maalia kuitenkin kattoihin tulee, eikä tuollaista kattomäärää voi käsipelillä maalata, muuten oltaisiin maalauspuuhissa vielä ensi vuonna.Sillä aikaa kun minä olen tupsutellut noiden maalisutien kanssa Tero oli tosi ahkerana keittiön puolella. Siellä sai entisen keittiön ja apukeittiön välinen seinä kyytiä. Vaikka nuo johdot näyttää jossain kuvissa aika hurjille, ei vaaraa niistä ole. Meillä kävi pari mukavaa sähkömiestä lauantaina laittamassa meille työmaasähköt ja repimässä vanhoja sähköjohtoja pois. Olemme nyt vaan sitten työmaavalojen varassa, tosin eipä niitä nyt paljon tarvitsekaan, kun valoisan aikaan ollaan hommia oltu tekemässä.

Vasemman puoleisessa kuvassa alhaalla siis lähtötilannetta siinä vaiheessa, kun oli kuitenkin jo saatu tuosta "käytävältä" kaapit kannettua pois ja apukeittiöstäkin tyhjennettyä kaikki muut, paitsi tuo tiskipöytä. Karokin pääsi kuvaan mukaan, kun oli irroittelemassa vielä viimeisiä lattianrippeitä keittiöstä. Oikealla muistin virkistykseksi kuva, millainen näkymä oli ennen remontin alkua. Kuvakulma on hiukan toinen, mutta se ei varmaan hahmotusta haittaa.Alakuvissa samaa tilaa toisesta suunnasta kuvattuna, Näissä remppakuvissa siis vielä eletään aikaa kun talossa oli vielä oma sähkö, kun kattovaloissa näkyy olevan eloa.Mutta sitten lähti kirves ja mitä lie muita työkaluja heilumaan isännän kädessä ja tulos oli seuraavanlainen. Ensin lähti tiskipöytä ja osa seinää.


Hetken päästä olikin jo koko seinä pelkkä muisto. Tässä kohtaa siis ollaan jo työmaasähkön varassa. Katossakin entisten valaisimien paikalla on enää reiät, joiden varalle pitäisi siis keksiä joku hyvä ratkaisu, niin että katot voisivatkin säästyä. Tai sitten ei. Kunhan mietitään, suunnitellaan ja kokeillaan mihin tulokseen tullaanJossain kohtaa Karo selvitteli myös, missä ihmeessä Joulupukki on näin joulujen välillä. Salapoliisityön tulos oli... Kai sen Joulupukin pitää harjoitellakin!Kun huuva oli pois tieltä, alkoi seinät irrota myös muualta. Tuolle kohtaa tulee meidän takka/leivinuuni ja sille hormi. Ja sinne niiden taakse sitten se talon toinen WC.Jossain vaiheessa Tero oli ehtinyt myös avata entistä astiakaappia vielä enemmän.
Ikkunankarmien maalailu ja maalaamattomien peseminen alkoi jossain vaiheessa jo tökkimään sen verran, että minäkin siirryin tekemään vähän muita hommia. Ruvettiin poistamaan laattoja lattiasta. Tero lähestyi lattiaa rautakangen kanssa ja minä hieman tyttömäisemmin vasaran ja taltan kanssa. Nyt sitten tietääkin jalkojen ja takapuolen lihaksissa, että muutama päivä on tullut kyykittyä mitä ihmeellisimmissä asennoissa. Mutta hauskaahan se on ollut naputella laattoja irti. Osa laatoista on lähtenyt todella siististi ja ehjänä irti, toiset ovat olleet niin tiukassa, että ovat irronneet vasta ihan palasina. Teron tyylillä homma on tietenkin sujunut hiukan nopeammin, mutta olen minäkin kuitenkin jotain saanut aikaiseksi. Ensin Teron työn jälkeä.Ja sitten minun. Minä siis olen irroitellut laattoja takkahuoneen lattiasta. Johonkin pitäisi vaan nuo meidän uudet lattiat saada varastoitua, niitä kun ei voi kylmässä ja kosteassa säilyttää. Nyt vaan jäi laatat nakuttamatta irti sieltä niiden alta.
Nyt kun keittiöstä on otettu väliseinä, ja siitä apukeittiön ja eteisen väliltä myös kaapit pois, on ollut ihana huomata miten avaraa ja valoisaa meidän uudessa keittiössä tulee olemaan. Välillä tulee vaan istuskeltua ja ihasteltua sitä uutta tunnelmaa, mikä keittiöstä jo nyt välittyy, Keittiö tulee olemaan niin meidän kodin sydän! Rakastan sitä jo nyt!

Tällainen se oli silloin, kun kaikki oli vielä paikoillaan ja remonttia vasta suunniteltiin ja pohdittiin eri vaihtoehtoja kaikesta.Tällainen se oli jossain kohtaa remonttia, kun oltiin jo kovaa vauhtia aloitettu hommat makuuhuoneissa ja tyhjennetty olohuonetta ja kirjastoa. Näissä kahdessa kuvassa voi kuitenkin nähdä, että ikkunoista näkyy ihan kirkasta valoa. Alakuvassa varsinkin ihan päivänvalossa. Silti kattolampuissa on valot.Tässä tilanne nyt. Kaikesta sotkusta ja roinasta huolimatta keittiö näyttää jo tässä valoisalta, vaikka olenkin ottanut kuva sellaisesta kohtaa, että keittiön kaikki kolme ikkunaa eivät edes kuvassa näy. Valoa ihan tulvii sisälle! No joo. Ehkäpä se tunnelma ja valo ei nyt ihan täysin välity juuri tuosta kuvasta, mutta kyllä se uusi keittiö kuulkaa tulee olemaan niin ihana!!Eilen minä vietin sitten taas tällä erää viimeistä vapaapäivää ja menin siivoamaan tuota laatojen saumausmurua lattioilta. Onneksi on hengityssuojaimet keksitty, ei sitä muuten olisi pystynyt tekemään. Minä kun ihan vaan lakaisin sitä murua pois, vaikka on meillä lainassa iso teollisuusimurikin, mutta en minä ainakaan olisi sitä jaksanut siirrellä enää, jos sinne olisi sen kaiken murenan imuroinut. Harja ja rikkalapio vaan käteen ja kaikki talon ovet auki, että sai tuuletettua pölyn samantien pois. Ja kyllä siistiä tuli!Ja koska ihan vielä siivouksen jälkeen ei ollut aika lähteä kotiin, rupesinkin sitten sotkemaan samantien lisää. Vettä satoi vaan koko päivän, että eilen irroitettuja laattoja en jaksanut, tai oikeammin sanottuna viitsinyt kantaa pihalle. Jäivät sinne odottelemaan seuraavaa remppaajaa, joka on nyt tetenkin Tero, koska minä olen ihan koko vapun töissä, ja Tero puolestaa aloittaa tänään pitkät vapaat. No jatkoin kuitenkin eteiskäytävän laattojen poistoa.Ja siitä sitten entisen kuivaustilan, tulevan uuninpohjan ja WC:n lattialaattojen irroittamista. Taas on murusta ja laattaa kerrakseen ulos kannettavaksi!Ensi viikolla ollaan tiistaina yhtäaikaa vapailla, jolloin taas Teho-Duo keksii jotain tekemistä. 

Sitä ennen viettäkää mukava ja rauhallinen Vappu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti