perjantai 3. huhtikuuta 2015

Hirmuinen Vauhti!

Ollaan käytetty tehokkaasti vapaapäiviä hyväksi, ja ollaan oltu paiskimassa töitä.
Pikkuisen, tai itseasiassa aika paljon tietty hidastaa se, että talossa yhä on tavaraa aika paljon. Nyt kuitenkin ollaan saatu muutama huone tyhjennettyä ja otettiinkin sitten siitä ilo irti!

Viime viikonloppuna meillä kävi Sonjan porukka kylässä. Ei tullut tietenkään juuri silloin tartuttua kameraan. Pöh!
Lapset kuitenkin hyväksyivät uuden Mimmulan täysin. Kuulemma tila riittää! Vierailuhan ei ollut sitten kuitenkaan pelkää kyläilyä, vaan tietysti hommiakin tehtiin.
Matti mm avusti seinään uuden oviaukon tekemisessä ja Sonja auttoi tavaroiden kantamisessa, kun nyt on meininkinä ollut se, että ensin tyhjennetään huone tavaroista ennen kuin päästää hommiin.

Kiitos Sonja ja Matti!


Tässä Matin aikaansaannos!

Samalla kertaa Tero ja Matti sai viimeisenkin makuuhuoneen siihen kuntoon kun se tässä vaiheessa pitää olla. Vanha lattiamatto poistettuna ja kaapit poisvietynä yms.


Ihania nuo värit, mitä tuolla talossa on. Remontin valmistuttua ei ehkä ihan tuollainen värimaailma kuitenkaan ole vallalla.

Viikon verran sitten paahdettiin taas ansiotyössä tässä välissä, ja nyt pääsiäislomaa ollaan vietetty maalla. Ensin teimme hommia sen eteen, että kirjasto saatiin tyhjäksi. Uima-altaassa onkin nyt vähän erilaista täytettä, kun mitä sinne on tarkoitettu. Altaassa on kirjoja, lankoja, tauluja yms tavaraa, jolle on jossain vaiheessa keksittävä ihan joku muu paikka. Nyt on vaan saatava tavarat pois tieltä.

Sillä aikaa kun minä ja Siru kannoimme kirjoja selät väärällään, Tero teki hommia vaatehuoneen uuden oviaukon kimpussa.


Aika hieno siitä tuli! Kelpaa kulkea makkarista vaatehuoneeseen, vai mikä lie pukeutumishuone siitä tuleekaan. Tai sivistyneesti "walk-in" -kaappi.

Kirjojen mentyä uima-altaaseen, ruvettiin purkamaan koko kirjahyllyä. Seinistä revittiin myös kaikki ylimääräiset levyt.
Tänään avuksi tuli myös Teron veli, jonka avustuksella parketit sai kyytiä. Saatiin lopulta tyhjennettyä myös olohuone, joten kaikki talossa olleet parketit on nyt poistettu ja uuteen kotiin kuljetettu. Talokin näyttää nyt hieman erilaiselle.


Parketti meni hetkessä palasiksi!Vähän erinäköiset käytävät, kun ei ole muuta kun betoni ja muovi päällä. Tavaroita jouduttiin siirtelemän takaisin niihin kohtiin mistä lattiat oli otettu auki. Kaikki kun ei mahdu niihin huoneisiin, jotka eivät vielä ole joutuneet käsittelyyn.Tero ehti tänään jossain välissä repimään myös ovet ja karmit makuuhuoneista.

Tänään meillä oli myös koirat mukana remontteeraamassa. Tosin tehotrio päätti myös ruokatauon aikaan lähteä omin luvin tutustumaan kyläraittiin ja minun piti käydä reissaajia huutelemassa. Ihan kiltisti takaisin tulivat ja mekin saimme testatuksi, että ilman valvontaa eivät nuo valopäät pysy tontilla. Tässä ihan piakkoin on siis askarreltava myös jonkinasteinen tarha koirille pihaan. 

Jossain kohtaa linssilude Romi huomasi, että minä kuljen kameran kanssa ympäri taloa, joten tyyppi järjesti itsensä aina vai vihkaa sopivasti kuvattavaksi. Ensin olohuoneessa...


Sitten vaatehuoneessa, kun kaikki hyllyt ja niiden pidikkeet oli otettu pois.


Ja lopulta vielä käytävällä... ihan vaan sattumalta!


Flyygeli toistaiseksi on vielä talossa, sillekin pitäisi löytää joku hoitopaikka remontin ajaksi. Onneksi on pyörät alla, että sai siirreltyä sitä lattian purkamisen tieltä pois. Siellä se nyt nurkassa odottelee parempia päiviä.Harmoonisen olohuoneen vastakohtana sitten keittiö. Mihin ihmeeseen tämä kaikki täältä mahtuu, että päästään täältä lattiat repimään auki ja tuo väliseinä purkamaan?


Oli meillä siis muutkin koirat tosiaan mukana, eikä vaan Romi. Elmo ja Nalakin patsasteli hommien keskellä sen minkä ehtivät. Kummallista kyllä, nyt Espooseen kun tultiin ei koirat juurikaan ole liikahtaneet. Uni maistuu ilmeisen hyvälle!


Huomenna pidämmekin sitten välipäivän remontoinnista. Ollaan aamupäivällä menossa Ikeaan keittiötä suunnittelemaan ja iltapäivällä mennään juhlimaan Niken 6-vuotis synttäreitä. Ja illalla vielä tietenkin agility treeneihin. Mukavaa välillä puuhailla muitakin asioita, vaikka nyt tekisikin mieli olla koko ajan tekemässä jotain remontin eteen. Mutta onhan tässä pääsiäisessä vielä pari päivää jäljellä. Minä kyllä olen toisen pääsiäispäivän jo töissä, mutta eiköhän Tero kehittele jotain puuhaa talolla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti