tiistai 25. elokuuta 2015

Vanhan kertausta

Niinpä niin...

Ei se auta muu kun aloittaa jo niin tutuksi tulleella lauseella. Meillä ei vieläkään ole lämmitystä.
Tuohan voisi jo itsessään riittää koko päivitykseksi, mutta jos sitä nyt jotain kuitenkin. Ihan sellasia pikku hommia ollaan täällä tehty, vaikka on meillä nyt jo sellaisiakin päiviä ollut, ettei yksinkertaisesti huvita. Sitten ollaan vaan reilusti oltu tekemättä mitään... melkein.

Ollaan me esimerkiksi ihasteltu pullistuvia viinirypäleitä.
Ja Elmo on vahtinut ovella, samalla kun on ottanut aurinkoa.No, ollaan me jotain järkevääkin tehty. Tero sai kodinhoitohuoneen katon valmiiksi. Ja minä maalasin käytävän ikkunat.


Käytävän ikkunanpielet on siis maalattu Artun huoneen tumman seinän värillä.


Kävi meillä sähkömiehetkin. Vähän ihmettelivät, että miten meillä on niin kylmä, eikä ole lattioita. Sähkäri luuli tulevansa laittemaan taloon viimeistä silausta. Ajatteli, että meillä alkaa kaikki muu olemaan valmista, vaan valot puuttuu. Ihan ei osunut veikkaus oikeaan. Mutta on meillä nyt kaikissa makuuhuoneissa kattovalot ja katkaisijat ja pistokkeet!! Enää ei tarvitse käydä pilkkopimeässä pukemassa! Kattovalot meillä on tuollaiset ledvalot. Kun minä en juurikaan tykkää kattovaloista, niin valittiin tuollaiset kiinteät versiot. Ei niitä varmaan muut käytä kun Tero silloin kun imuroi. Minä pidän enemmän sellaisesta tunnelmavalaistuksesta. Niitä sitten laitellaan kun päästään joskus sisustamaan.Takka/leivinuunikin on nyt pintaa, takan luukkua ja arinaa vaille valmis. Takasta tulee vaalea ja keskelle tulee tummempi raita, että ei sitten noki näy myöhemmin niin selvästi.


Talon etupuolelta raivattiin vanhoja ikkunoita peittäviä pensaita pois ja löydettiin niiden takaa yllätys. Onneksi oltiin hommissa vasta niin myöhään kesällä, ettei häiritty pesärauhaa. Ihan oli tyhjä asumus.


Tuli se lopulta sekin päivä, että Takuu-Lämpö pihaan löysi. Tulivat laittamaan lämminvesivaraajaa paikalleen. Tai siis me luultiin, että laittavat samantien paikoilleen myös pumpun, mutta sehän olisi ollut ihan liian yksinkertaista.


Hirmuisen säädön ja sovittelun jälkeen varaaja vihdoin saatiin pannuhuoneeseen. Sitten jäätiinkin odottelemaan, että putkimies tulisi tekemään jotain kytkentöjä. Nämä varaaja miehet kun ei niitä voinut tehdä, kun ne alunperin on siis jonkun toisen laittamia. No nyt siis odotamme sitä putkimiestä. Ei tullut eilen, eikä vielä tänäänkään. Sitten kun se putkimies käy, niin sitten tietenkin odottelemme, että varaaja miehet tulee takaisin ja laittavat sitten pumpun paikoilleen.


Aikamoisen kokoinen ilmestys tuon vanhan rinnalla.

Nyt kun tässä kaikessa on kulunut niin paljon aikaa, niin ehdimme saamaan kunnalta luvan porata ne kaivot tuohon peltoon. Ja näyttää tuo kaurakin olevan ihan viittä vaille kypsää, että saadaan varmaan tässä samassa rytäkässä ne porauksetkin tehtyä, ettei kovin kauan tarvitse taloa pelkällä sähköllä lämmittää, vaan päästään kiinni maalämpöön.

On meillä nyt täällä sisällä ollut pari pientä lämmitintä lämmittämässä. Alkoi yöt olemaan jo niin kylmiä, että oltiin jo aika jäässä aamuisin kun herättiin. Kaikki säilössä olleet puutkin poltettiin jo loppuun. Onneksi päivisin on vielä lämpöä riittänyt. Uimassakin käytiin sunnuntaina minun työpäivän jälkeen Sääksjärvellä, joka siis on Suomen suurin lähde. Siellä on aivan uskomattoman kirkas vesi ja vielä lämmintäkin oli. Rannalla aurinkoa palvomassa ja vedessä puljaamassa oli ihmisiä varmaan miljoonittain.

Koska päivällä lämpötila vielä kipuaa yli kahdenkymmenen ja yöt ovat puolestaan viileitä, on aamuisin maisemat melko usvaiset. Minulla oli viikonloppuna aamuvuorot ja kun sunnuntai aamuna pihasta lähdin hieman kuuden jälkeen, oli heti tuossa kotitien päässä aika hieno maisema odottelemassa. Kyllä minun mieli ja aistit täällä kylällä niin hyvin viihtyvät.


1 kommentti:

  1. Heippa ja heti kun luin blogisi niin liitin iltarukoukseen pyynnön, että Minna ja Tero saisivat pian lämpöä kotiin ja istua sisävessassa ettei tarviis juosta ulos saakka :-)

    Ihana tuo aamuinen usvakuva enkä yhtään ihmettele jos mielesi ja aistisi kylällä viihtyvät.

    Hyvää jatkoa ja kerro heti kun lämmitys toimii! Sitä odotellessa rohkaisevia ja kannustavia halauksia
    Joen kaupungista! Toivottaa Erru

    VastaaPoista