tiistai 15. syyskuuta 2015

Meillä on lämmitys!!!!!!

Se on vihdoinkin totta!!! Meillä on kuin onkin lämmitys!

Mehän luultiin, että meillä olisi ollut lämmitys jo viikko sitten... tai siis viimeisin luulo oli se, koska silloin meillä tultiin vihdoin kytkemään varaaja tuohon lattialämmitysputkistoon. Mutta vaikka jo periaatteessa viikko sitten mielessämme hehkuteltiin, että lämmitys on, niin eihän se sitten kuitenkaan ollutkaan.

Kävi nimittäin niin, että lämmitysfirman luulosta huolimatta varaajassa ei lähtenyt lämmin vesi kiertämään. Lämmintä vettä saatiin käyttövesiputkistoon, joka siis meillä ei ole käytössä, lukuunottamatta yhä vielä sitä yhtä ja ainoaa hanaa siellä pannuhuoneessa, mutta lattialämmitykseen varaaja ei jaksanut lämmintä vettä kierrättää. Viikon verran lattiassa on kiertänyt noin 20 asteinen vesi.

Tänään kuitenkin TakuuLämpö vihdoin viime viikkoisten pohdintojen ja mittailujen jälkeen saapui laittamaan maalämpöpumpun paikoilleen. Vaikka kaivoja ei velä ole, koska pelto on yhä kauran vallassa, toimii pumppu varaajan tukena lämpimän veden kierrättämisessä. Ja kyllä melkein itku ja nauru meinasi päästä yhtä aikaa, kun äsken kävin pannuhuoneessa ja totesin, että lattialämmitysputkille lähtevä putki oli lämmin!!

Näillä näkymin siis päästään ihan kohta tekemään lattioita! Mahdollisesti jo ensi viikonloppuna! Ja se taas tarkoittaa sitä, että voidaan pikkuhiljaa huoneiden saadessa lattioita ruveta siirtämään tavaroita varastosta tänne kotiin!! Ja mikä parasta, minä saan pikapuolin sisävessan ja keittiön!!!

Pannuhuoneessa on melkoisen täyttä.Kaikkien viivytysten keskellä, meillä on Teron kanssa ollut hiukan tämä remppamotivaatio hukassa. On ollut paljon päiviä, milloin ei vaan yksinkertaisesti olla saatu aikaiseksi mitään, varsinkin kun meillä molemmilla on aikaa tuhraantunut melkoisen paljon töissä. Monesti vapaa-aika töiden jälkeen on mennyt loikoillessa ja ajatuksen tasolla suunnitellessa mitä kaikkea pitäisi tehdä. Jotain pientä kuitenkin ollaan aikaiseksi saatu. Tai rehellisyyden nimissä, Tero on saanut aikaiseksi. Minä patalaiska vetelys en ole tehnyt muuta kuin maalannut kodinhoitohuoneen ikkunankarmeja. Keittiön kattokin kun jäi maalaamatta sen vuoksi, että ei vaan yksinkertaisesti jaksanut ruveta suojaamaan kaikkia takkatiimin tavaroita. Tosin nyt nekin tavarat on pois kuljetettu, joten katon maalaaminen alkaa olla ajankohtainen asia.

Tero on kuitenkin reippaana miehenä saanut tehdyksi kehikon tuohon eteisaulan kattoon uutta panelointia varten. Meidän uudet vesiputkethan menevät tuossa katossa niin omituisista kohdista, että tultiin siihen tulokseen, että pelkän putkien paneloinnin sijasta on yksinkertaisempaa ja paremman näköistä laskea koko eteisaulan katto alemmas. Huonekorkeushan on täällä sen verran hulppea, että katon lasku onnistuu ihan vaivatta ja laskun jälkeen korkeutta jää vielä ihan reilusti.

Kattoon laitettiin siis ensin puut pitkittäin ja sitten poikittain sen verran tiuhaan, että paneelit saa hyvin kiinni.Kattojen lisäksi Tero laitteli vielä ikkunalistoja paikoilleen. Kaikissa kolmessa makuuhuoneessa ja kirjastossa on nyt jo listat valmiina. Enää puuttuu makuuhuoneiden kattolistat ja sittenpä makkarit ovatkin heti valmiit kun lattiat saadaan laitettua.Keittiön takka/leivinuuniinkin saatiin arina ja päästiin polttamaan ensimmäinen pesällinen puuta. Kyllä melkein mielen herkäksi veti. Takka varmaan tunsi itsensä todella tärkeäksi, kun me molemmat Teron kanssa räpsittiin kilvan kuvia.Kyllähän tuo takka vielä kovin keskeneräinen on, mutta tuli kuitenkin pesässä hyvin paloi. Viimeistelyä on edessä vielä ihan reilusti. Paremman kuvan ehkä saa tästä salamalla otetusta kuvasta.


Takan luukku on tuossa oikealla lattialla ja pinta on tietenkin vielä lopullista väriään vaille.

Tuskin jaksan odottaa niitä talven pimeitä iltoja, kun istumme keittiössä iltateellä takkatulen kajossa. Nyt kun lämmityskin taloa lämmittää, ajatus ei yhtäkkiä tunnukaan enää niin kovin kaukaiselta!
Pian näistä ihanista maisemista voi nauttia valmiissa kodissa!

1 kommentti:

  1. IIIIIIHHHHAAANNNIIIAAA UUTISIA!!! Onnea lämpöiselle kodille! Terkkuja Lapista! Tultiin eilen illalla kotiin. Se iski!!! Lapin lumous!!

    Halauksin Erru

    VastaaPoista