perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kiirettä pitelis, mutta minkäs teet!

Niin se vaan on kesä täällä!

Karon valmistujaiset tuli pidettyä, josta ei itse tullut otettua yhtään kuvaa. Sattuneesta syystä. Mutta Kiitos Erru, että laittelit meille muistoksi kuvamateriaalia!

Noiden juhlien jälkeen minä olenkin sitten ollut aika tiiviisti töissä. Sunnuntaina ehdittiin maalle mennä, mutta oltiin kyllä niin poikki, ettei juurikaan mitään saatu aikaiseksi. Vähän pihaa siistin näön vuoksi.

Maanantaina sitten palasin sorvin ääreen ja sielläpä sitä ollaan sitten tiiviisti istuttu.
Tänään vietän vapaata, joten ehdin edes jotain kuulumisia tänne laittaa. Iltapäivästä toki ollaan hommiin menossa. Aikomuksena minulla on tänään maalata olohuoneen katto. Saa nähdä ehdinkö.

No mutta. Työt ei nyt silti ihan kokonaan ole seisoneetkaan. Tero on jaksanut työpäivien jälkeen, ja vähän ennenkin, käydä töitä paiskimassa. Nyt vuorossa on ollut poistaa vanhaa lattiaa uusien viemäreiden ja kallistusten yms tieltä. Roilottamistako se nyt sitten nimeltään on. Minä niin nimityksistä ole perillä.

Alhaalla vasemmalla nuo ulommaiset "nurkkamerkit" mallaavat sitten kuraeteisessä kurasyöpön, eli sen ritilän paikkaa ja kokoa. Tuo patterihan tuosta seinältä tietysti lähtee pois, kun ei niitä pattereita jää mihinkään. Ihan kivan iso tuosta tulee. Hyvin mahtuu koiria ja kuraisia saappaita siinä suihkuttelemaan. Oikealla sitten jo aloitettuna lattian jyrsiminen siitä syöpön kohdalta.


Kurasyöpön vierestä tehdään kuitenkin kallistusta vanhalle lattiakaivolle päin, joka jätetään entiselle paikalle, että on joku viemäri mihin kurasyöpöstä yli roiskuvat vedet valuu, etteivät jää lattialle lillumaan. Sitä yrittää esittää tuo alakuva. Siinä siis entisen vessan lattiakaivoa.
Kylpyhuoneeseen meille on tarkoitus tulla lattiakaivo seinän viereen, sitäkin roilotusta Tero on ehtinyt tekemään.Keittiössä on työn alla roilotukset vesiputkia, viemäriä ja sähköjohtoja varten saarekkeen kohdalle.


Ja tuossapa se olla pönöttää uuden vessanpöntön paikka. Vähän nyt jos mielikuvitusta joutuu käyttämään, että sen siinä näkee.


Alakuvassa on sitten jo takka/leivinuunin paikkaa ruvettu valmistelemaan. Pitää lattiaa vahvistaa sen kohdalta niin vanhaa pitää tietty purkaa pois.


On meillä siis vielä tekemistä. Nyt vielä jouduttiin tekemään se päätös, että vaikka kuinka Ikeassa on keittiöviikot ja oltais jonkunlaista alennusta keittiöstä saatu, niin ei sitä nyt kyllä voida ostaa. Remonttirahaa ei ole sillä lailla käytössä, että voitais laittaa 12 000 euroa keittiöön ja sitten varastoida sitä jossain epälukuinen määrä aikaa ennen kuin saadaan talo siihen kuntoon, että keittiön rakentaminen voitais aloittaa. Kyllä ne keittiörahat menee nyt lattian laittoon. Pitäisi lämmitysputket ja valut saada pian tehtyä, että olisi edes teoriassa mahdollista meidän päästä silloin kuukauden päästä muuttamaan. Edes osaan taloa. Tervetuloa stressi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti