torstai 18. kesäkuuta 2015

Työt edistyy!

Onneksi tätä edistymistä tapahtuu, muuttohan on jo vajaan kuukauden kuluttua. Varmaahan tässä alkaa olla se, että Tyynelä ei todellakaan ole täysin asuttavassa kunnossa siinä vaiheessa, kun meidän vakituinen osoite sinne siirtyy. Pitäkää ihmiset peukkuja, että on lämmin ja kaunis loppukesä, jos meidän täytyy telttamajoituksessa olla tovin aikaa omalla pihalla.

No mutta. Minä olen ollut nyt aika tehokkaasti töissä, en juurikaan ole päässyt aikaa raksalla viettämään, mutta Tero on nyt tämän ja ensi viikon lomalla. Tai siis lomalla palkkatöistä. Pitkää päivää tahkoo raksalla. Tällä viikolla on mukana ollut auttamassa myös Teron veli Iiro, ja viime viikonloppuna lauantaina kävi Jari ja Maisa auttamassa. Apu on kyllä niin tervetullutta!

Jari pesi olohuoneen kattoa valmiiksi maalausta varten ja Maisa maalasi keittiön ikkunanpokia. Todistusaineistoa kuvien muodossa ei tullut juuri otettua, muuten kuin valmiin tuotoksen suhteen.


Keittiössä vielä yhdet karmit odottaa maalausta. Sen jälkeen onkin enää maalaamatta toinen olohuoneen ikkuoista, takkahuoneen, kodinhoitohuoneen ja uima-allashuoneen ikkunat.Uutta seinää olohuoneessa ja kirjastossa odottelemassa vielä vähän hiomista ja pohjamaalia.Minä itse sain sentään aikaiseksi käytävän katon maalauksen. Sitä olohuoneen kattoa en uskaltanut aloittaakaan, kun siinä kohtaa kattomaalia oli jäljellä enää niin vähän, että se ei olisi koko olohuoneeseen riittänyt. Siellä ne uudet maalipönikät minua nyt kuitenkin odottelevat, kunhan selviän ensin näistä yövuoroista. Putki- ja sähkömiehetkin ovat taas hommissa käyneet. Uutta viemäriputkea on laitettu eteiseen kurasyöpön kohtaan.Putki on vedetty myös kodinhoitohuoneen puolelle.


Myös uuden WC:n vesi- ja viemäriputket on laitettu.


Samalla nyt myös kaikki vanhat patterit on otettu pois. Kuraeteiseen on laitettu jo uutta levyäkin seinään.Tuo taisi olla sellaista kosteudenkestävää levyä.


Tero myös rimotti kodinhoitohuoneen katon, että mm sähköjohtoja saa vedettyä katon kautta. Tuohon päälle kun sitten tulee uudet levyt.Myös flyygeli pääsi vihdoin ja viimein turvaan!
Keittiöön myös laitettu lahojen tukipuiden tilalle uutta puuta ja villotettu ja paikattu seinä entistä ehommaksi. 


Mehän teimme myös päätöksen, että uudesta WC:stä ei olekaan läpikulkua kylpyhuoneeseen. Jos saunoessa tulee pissahätä, voi ihan yhtä hyvin sitten hipsiä isompaan vessaan. Kivempi on tuo pienempi vessa kuitenkin toteuttaa vain yhdellä sisäänkäynnillä, että on siellä sitten edes jonkun verran tilaa. Niinpä Iiro sitten muurasi entisen oviaukon umpeen.


Takan suunnittelija oli myös paikan päällä tsuumailemassa millaisen takan meille sitten piirtää. Takkahan tulee tuohon noiden viemäriputkien päälle. Lisävahvistusta uunin alle luonnollisesti tehdään ihan reilusti!Tero ehti viemään ruohonleikkuritraktorinkin huoltoon ja sieltä sen palauduttua isäntä päästeli menemään pitkin pihoja. Pikkuisen helpompaa ja nopeampaa, kuin työnnellä konetta edellä.


Ja kyllä siistiksi piha tulikin!
Elmokin oli viikonloppuna mukana ottamassa vähän aurinkoa!Enää siis vajaa kuukausi ja tällaisessa maisemassa voi sanoa, että on perillä 
KOTONA!
2 kommenttia:

  1. Ei tuo tuleva keskeneräiseen kotiisi muutto ole sulle eka kerta , sillä kun/jos muistelet muuttoamme Mikkelissä jouluksi 1979 Katajamäenkadulle, oli työt todella vielä pahasti kesken. Yläkerran makuuhuoneisiin (Jaria lukuunottamatta) piti kiivetä itsetehtyjä huojuvia/huteroita tikapuita pitkin, Ainut toimiva WC oli tietysti alakerrassa ja yöllä olikin kiva hämärässä käydä tyhjentämässä rakkoaan siellä. Jo sinne mennessä meinas rakko ja muut tuotokset pelkästä pelosta tyhjentyä heiluvilla tikapuilla.
    Tsemppiä teille oikein paljon ! ! ! ! !
    Kyllä se iloksi vielä muuttuu ! ! !

    VastaaPoista
  2. Kyllähän minä hyvinkin muistan. Ne tikapuut oli tosi pelottavat. Onneksi nyt ollaan yhdessä tasossa, ettei tikkaisiin tartte turvautua!

    VastaaPoista