torstai 6. marraskuuta 2014

Kurkistus sisätiloihin

Tyynelässä asuu vielä Teron äiti, joten näissä sisäkuvissa tietenkin on näkyvissä vielä kaikki kalusteet ja muutkin tavarat.
Ehkä sitten joskus keväällä pystyy laittelemaan jo kuvia, joissa talo on "paljaana".


Alla erittäin sotkuisen näköinen pohjakuva talosta. Kuva on otettu miltei 40 vuotta vanhasta pohjapiirroksesta ihan vaan kännykällä, mutta jotain selvää siitä ehkä kuitenkin saa.Talossa on siis tällä hetkellä 4 makuuhuonetta, olohuone, kirjasto, tupakeittiö, apukeittiö, vaatehuone, takkahuone, pesuhuone, sauna, uima-allas ja kaksi vessaa.Tällainen näkymä aukeaa, kun sisään tulee ns pääovesta, joka siis on pihalle tullessa siellä nurkan takana. Tätä ovea ei juurikaan arkikäytössä tule käytettyä, mutta jos sitten vaikka vieraat ohjautuu sisään tätä kautta. Kattojen väri muuttuu vaaleammaksi koko talossa, ja varmaankin myös tuo päädyn tiiliseinän väri muuttuu. Suunnitelmissa kuitenkin on, että talon sisätilojen värityksestä tulee vaalea. Tietysti joitain tehostevärejä sinne ilmestyy, kunhan niin pitkälle päästään.


Alla olevista kuvista vasemman puoleinen on otettu pääovelle päin eteisen päädyn tiiliseinän edestä. Huh, miten hankalasti sanottu! Kuvassa näkyy ikävä kyllä tarjousta tekemässä olleiden remonttimiesten kenkiä. Meillähän ei tietenkään sitten koskaan ole kenkiä pitkin lattioita levällään :D Myös ulko-ovet vaihdetaan valkoisiksi. Samassa kuvasta näkyy vasemmalle avautuva olohuoneen oviaukko ja oikealla keittiön ovi.

Oikean puoleisessa alakuvassa näkyy makuuhuoneisiin vievä käytävä. Kuva on otettu siitä samasta kohtaa, mistä tuo vasemman puoleinenkin kuva. Selkä tiiliseinään päin seistessä makuuhuoneiden käytävä lähtee vasemmalle ja oikealta kulku takkahuoneeseen. Näin monimutkaisesti selitettynä.

Yläpuolella olevassa kuvassa näkymä eteisestä olohuoneeseen ja oviaukko kirjastoon. Alla olohuonetta isommasti. Tuo etualalla näkyvä flyygeli on ihan Teron oma, mutta Teron veli on kai luvannut vuokrata sen jollekin tuttavalle. Että sellainen velipoika ;) Lopullinen flyygelin sijoituspaikka on kai vielä kuitenkin lukkoon lyömättä. Terohan sitä kyllä osaisi soitella. Kohtalo jää siis vielä nähtäväksi.


Alla kuva flyygelin edestä otettuna kirjaston ovelle päin.Seuraavat kaksi kuvaa olohuoneesta kirjaston ovelta katsottuna. Jälkimmäisestä kuvasta näkyy oikeassa reunassa näkymää keittiöön. Niin ja paraatipaikalla tietysti se Teron flyygeli :)

Alla olevissa pikkukuvissa kirjasto. Yhtenä ideana meillä on ollut tehdä kirjastosta makuuhuone, jos tuon ikkunan suurentaisi lattiaan asti ulottuvaksi ja leveämmäksi. Tälle puolelle nimittäin paistaa aamu aurinko. Voi kuitenkin olla, että tämän haaveen kohdalla budjetti sanoo poks ja huone säilyy kirjasto/"toimisto" käytössä.
Pääovesta tullessa vasemmalle avautuu tupakeittiö. Tero kuvassa käsi poskella kuuntelemassa maalämpöpumppu edustajien puheenvuoroa. Penkillä oikeassa reunassa talon nykyinen emäntä. Keittiön takana erillään olevan mahuuhuoneen ovi. Tuosta makuuhuoneesta meillä on tarkoitus tehdä kodinhoitohuone. Teron takana näkyvä seinä, jossa on keittiön kaapit lähtee kokonaan pois, ja sen seinän takana oleva apukeittiö tulee osaksi entisestäänkin suurempaa tupakeittiötä. Uuteen keittiöön Teron isoveli (flyygein vuokraaja sellainen) tekee meille leivinuunin.Alla kuva apukeittiön "oviaukosta" otettuna. Taustalla olohuone ja kirjasto. Leivinuuni tulee suunnilleen tuon nykyisen hellan paikalle.Alhaalla vasemmalla keittiön työtasoja, ja oikealla näkymä apukeittiöön ja käytävälle, josta pääsy "arki" sisäänkäynnille.Apukeittiö, joka poistuu käytöstä tupakeittiön jatkuessa oikean puoleiseen seinään saakka.


Yläpuolella olevan kuvan kuvaamispaikassa kun kääntyy 90 astetta oikeaan, alkaa käytävä ulko-ovelle (ala kuva). Käytävää levennetään ainakin alkupäästä, ja sisääntuloon tulee kuraeteinen. Jos erillisen makuuhuoneen yhteydessä oleva vessa saadaan järkevästi siirrettyä jonnekin muualle, koko kuvassa oleva vasemman puoleinen seinä lähtee pois ja eteinen levenee reilusti. Niin ja tämäkin ovi siis vaihdetaan vaaleaksi.
Yllä olevan kuvan oikean puoleisen seinän takana on sitten se talon helmi... uima-allas. Allas on nyt tyhjä ja ajaa varaston virkaa, mutta meillä se otetaan takaisin käyttöön. Myös allashuoneen katot ja seinät vaihtavat väriä.
Uima-altaalta kulku pesuhuoneeseen ja saunaan.Pesuhuoneessa ja saunassa tehdään tietenkin myös täysi remonttiPesuhuoneesta pääseekin takkahuoneeseen. Takkahuoneessa takka vaihdetaan varaavaksi ja tiiliseinäkin vaihtaa väriä. Lattiat menevät myös uusiksi, niinkuin luultavasti koko talosta muutenkin. Takkahuoneesta myös ulko-ovi vaihtuu. Tästä takkahuoneen ovesta kuljetaan savusaunalle. Tarkoitus jossain vaiheessa saada oven takana oleva "ryteikkö" pois ja tilalle laitettua oleskeluterassia ja kunnon kulkuväylä savusaunalla. Ne eivät vaan tietenkään olen to-do -listalla kovinkaa kärjessä.Alla oikealla näkyy uima-allas takkahuoneen takana.Sitten jäljellä onkin enää esiteltävänä makuuhuoneet. Ihan täysin selvillä ei olla vielä edes siitä, mikä makuuhuoneista tulee meille käyttöön, vai päädytäänkö kuitenkin lopulta sinne kirjastoon. Tosin kirjastosta on sen verran pitkä matka vessaan, että siinä tapauksessa pitäisi luultavasti vaatehuoneesta luopua kokonaan ja avata se kulkuväyläksi. Toisaalta ajatus pukeutumishuoneesta olisi jollaintapaa houkutteleva, sen verran iso vaatehuonekin on.

Ensimmäisenä entinen Teron vanhimman isoveljen huone, joka useimmiten on suunnitelmissa ollut se, johon meidän makuuhuone saattaisi tulla. Se on makuuhuoneista keskimmäinen, ihan talon viimeisimmässä nurkassa. Siellä olisi minun ainakin rauhallista nukkua päivisin, jos vielä kolmivuorotyöhön palaan.


Keskimmäisen veljen huone on makuuhuoneista etummaisin, käytävällä ensimmäisenä. Huone kuitenkin on pannuhuoneen naapurina, joten vaikka ylimääräistä eristettä seinässä onkin, huoneeseen saattaa kuitenkin kuulua lämpöpumpun hurina, joten tästä huoneesta ei meidän makuuhuonetta ole tulossa. Vieraat saavat sitten yrittää siinä hurinassa nukkua :) Tällä hetkellä huone siis tällainen askartelu- ja pakastinhuone. Ikkunasta muuten pilkottaa savusauna :)Teron entinen huone onkin sitten villin punainen. Tämä huone on ollut yksi mahdollisista meidän tulevista makuuhuoneista, mutta ikkuna aukeaa pohjoiseen, joten kovin paljon valoa ei olisi tarjolla. Toisaalta makuuhuoneessahan nukutaan, että tiedä sitten tarvitseeko sitä valoa sen kummemin. Meillähän lapsia ei ole mukana muuttamassa, ellei tuo minun pahnanpohjimmainen sitten päätäkin, että hiukan pitempi koulumatka on vain pieni miinuspuoli muten aivan mahtavaan taloon muuttamisessa. Teron poikahan asuuu Keski-Suomessa ja käy täällä kovin harvoin. Makuuhuoneista siis yksi tulee ilmeisesti meille. Yksi Artulle, jos mukana päättää muuttaakin. Se viimeinen makuuhuoneista, jotka nukkumis tarkoitukseen jäävät on sitten yhdstetty Miron/vierashuone.
Talossahan on tällä hetkellä se neljäskin makuuhuone, joka meillä vaihtuu kodinhoitohuoneeksi. Tällä hetkellä se on ainut käytössä oleva makuhuone, loput kolme ovat viileinä ja ovet kiinni.
Tästä huoneesta siis tulee reilun kokoinen kodinhoitohuone sen suuren suuren tupakeittiön yhteyteen.
Sellaiselta siis näyttää Tyynelä tällä hetkellä. Muutoksia ei varmasti tämän vuoden puolella ole tulossakaan, koska remontti aloitetaan kuitenkin lämmitysjärjestelmän vaihdolla, joten ihan pahimpaan pakkas aikaan sitä ei viitsi ajoittaa. Muutenkin varsinainen remontti tulee ajoittumaan ensi kevääseen ja kesään. Tai siis ainakin tällä hetkellä se on ajatuksena.

Koko touhussa on kuitenkin vielä niin monta muuttuvaa tekijää, että lopulta ei uskalla sanoa mitään oikein mistään. Paljon on talossa tavaraa läpikäytävänä ja vanhalle emännällekin koti löydyttävä. Onneksi asioilla on kuitenkin tapana järjestyä, eikä meilläkään ole remontin tai muuton kanssa mikään kiire. Koko ajan Tyynelä tietenkin mielessä pyörii ja erilaisia ideoita putkahtelee päähän milloin sattuu. Parasta tietysti olisi jos budjetti olisi rajaton, mutta kustannuksiakin on ikävä kyllä mietittävä, eikä niitä kaikista hulppeimpia unelmia voi ihan toteutettavien listalle laittaa. Harmi. ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti