sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Saanko esitellä... Tyynelä

Tyynelä on siis Teron lapsuudenkoti. Tontilla on aikaisemmin ollut toinen talo, joka purettiin uuden talon tieltä. Vain vanhan talon lisäsiipi jätettiin ja nyt se ajaa autokatoksen ja varaston virkaa. Tilan nimi on siis Tyynelä ja se sijaitsee Vihdissä.

Uusi talo on rakennettu 1976 ja siinä on 274 neliötä. Nuo neliöt pitää sisällään neljä makuuhuonetta, olohuoneen, tupakeittiön, apukeittiön, kirjaston, vaatehuoneen, takkahuoneen, pesuhuoneen, saunan kaksi WC:tä ja uima-altaan. Toivottavasti en unohtanut mitään pois!

Tontti on reilut 9500 neliötä ja tontilla on talon lisäksi tuo yllämainittu autokatos/varasto, kesäkeittiö, aitta, perunakellari ja savusauna.

Tilaa siis riittää reilusti niin ulkona kuin sisällä!

Tällä hetkellä suunnitelmat on sillä mallilla, että luultavasti ainakin yksi makuuhuone lakkaa olemasta makuuhuone ja apukeittiö puretaan kokonaan pois, joten jo ennestään isosta tupakeittiöstä tulee vieläkin isompi. Kaikki pinnat menee vaihtoon ja paljon muuta, esimerkiksi keittiöön tehdään leivinuuni.  Myös lämmitysjärjestelmä vaihdetaan pois nykyisestä öljylämmityksestä maalämpöön.

Kaikki on tietenkin vielä suunnitteluasteella ja ihan varmasti monet suunnitelmat tulevat vielä muuttumaan!
Tässä Tyynelän pääsisäänkäynti, sopivasti koiratkin näytillä. Pääovi on pihaan tullessa vähän nurkan takana. Arkinen kulku taloon tapahtuu talon päädyssä olevan oven kautta. Joka näkyy alla olevassa kuvassa. Ikävä kyllä tuo traktoriruohonleikkuri ei ole meidän :)
Nuo köynnökset ovat muuten viiniköynnöksiä. Rypäleitäkin tekevät, maukkaita sellaisia!Näkymää talon takapuolelta. Tuota ryteikköä sitten siistitään joskus kun aikaa ja rahaa sille riittää. Minun toiveissa olisi saada tälle puolellekin oleskelukuisti, koska tästä tapahtuu kulku takkahuoneesta savusaunalle.Vasemmalla näkymä savusaunalle pihaan tullessa. Oikealla puolella näkymää savusaunan kuistille. Savusaunan veljekset tekivät isänsä viimeistä toivetta kunnioittaen. Isä ei koskaan siis ehtinyt saunaa näkemään.
Yläpuolella kuvia pihasta. Vasemmalla kuva talon päätynurkalta katsottuna etupihalle, oikealla pihaan sisääntulo. Tuosta mutkan takaa jatkuu pihatietä vielä noin 100 metriä ennen kuin tullaan kylätielle (ja postilaatikolle, onneksi aamun sanomalehden voi lukea nykyisin sähköisenä versiona!)Vanhasta talosta jäljelle jääneen lisäsiiven (kuva alla vasemmalla) jatkoksi on tehty kesäkeittiö (kuva ylhäällä).


Savusaunan takana, talon takapuolella on myös ihana vanha aitta, joka nykyisin toimii puuvarastona. Minun haaveena tietenkin olisi kunnostaa aitta esimerkiksi vierasmajaksi, mutta se suunnitelma on ihan listan viimeisenä. Kuvassa aitan nurkalta pilkottaa perunakellarin nurkkaa.
Niin ja kasvaahan tontilla myös koivikko. Tässä kuvassa näkyvillä vain pieni osa. Koivikko jää talon ja tien väliin.


Tässä siis esimakua siitä, miltä ulkona näyttää. Myöhemmin sitten kurkistusta sisätiloihin. Nyt sohvan nurkkaan pötköttelemään!

3 kommenttia:

  1. Ihana paikka Minna, toivottavasti pääsette pian muuttamaan! T:Marika

    VastaaPoista
  2. Kyllähän tässä vielä työmaata on, vaikka muille jakaa. Muutto on ehkä sitten joskus ensi vuonna, loppu kesästä. Kai.

    VastaaPoista
  3. Suorastaan tyrmistyttävän ihanat on teille odotelmat tekstistä ja kuvista päätellen, Toivottavasti ne . . . . .

    VastaaPoista