perjantai 9. tammikuuta 2015

Odottavan aika on pitkä

Onneksi aika on kulunut suhteellisen nopeasti, vaikka tässä koko ajan vähän odottavalla kannalla ollaankin. Tilanteet on pysyneet jotakuinkin samoina, vaikkakin se ehdottomasti positiivisin asia kun minun uusi työpaikka on nyt tosiasia.

Tai no, uusi työ alkaa vasta ensi maanantaina, kolmen yön päästä, mutta silloin maanantaina saan sitten kirjoittaa nimeni työsopimukseen. Kyseessä on sairaanhoitajan paikka nuorisokodissa, eli sitä samaa hommaa, mitä olen yrittänyt enemmän tai vähemmän onnistuneesti tehdä viime heinäkuun lopusta saakka.

Uudesta työpaikasta innostuneena kävimme sitten pankissakin juttelemassa ja odottelemme nyt sitten kuumeisesti uutisia siitä, miten paljon pankki on valmis meidän unelmaa rahoittamaan. Peukut pystyyn, että suostumus tulee koko tarvittavalle summalle!

Tässä hiljaisen talven aikana on toki asioita tehtykin sen eteen, että kun kevät koittaa voisi remonttikin alkaa. Tyynelässä on käynyt erinäisien remontti- ja maalämpöfirmojen edustajia tutustumassa kohteeseen ja tarjouksiakin on tullut. Vielä ei kuitenkaan mitään päätöksiä ole tehty, kun lisää suunnittelukäyntejäkin on vielä luvassa.

Varovaisen optimistisesti minä ainakin olen jo mielessäni alkanut pyöritellä erilaisia värivaihtoehtoja ja erilaisia vaihtoehtoja esim keittiöön. Ollaan kuitenkin nyt tultu siihen tulokseen, että jos rahoitus järjestyy, niin ihan kaikki lattiat laitetaan uusiksi, koska koko taloon laitetaan lattialämmitys. Sisäkatot uusitaan koko talosta, koska sähköt täytyy maadottaa uudestaan ja tietysti nykypäivän valaistus vaihtoehdot ovat hiukan erilaisia kuin 40 vuotta sitten. Sitten päälle tietenkin kodinhoitohuone, keittiö, pesuhuone, sauna, kuraeteinen.... huh huh. On siinä kaappia, laattaa, maalia sun muuta mietittäväksi.Tänään istuttiin ihan kahvikupposten kanssa alas ja piirreltiin mahdollisia huonemuutoksia ja eri toimintojen sijoittamisia. Meidän töherrykset lähtevät tietenkin vielä arkkitehdin katsottavaksi, joka piirtelee sitten hieman virallisemmalta näyttävän version. Paljon on suunnitelmissa avartaa eteistä ja keittiötä ja tehdä siis sen yhden makuuhuoneen kokoinen kodinhoitohuone. Tänään saatiin kuningasidea meidän makuuhuoneesta ja sen suurentamisesta.

Kieltämättä en ole kokenut yhtään ikävänä sitäkään asiaa, että on ihan hyvällä omallatunnolla saanut surffailla netissä katselemassa erilaisia laattoja ja keittiöitä yms ideoita, jotka sopisivat uuteen Tyynelään. Tulipä käytyä Ikeassakin ja otettua ihan muutama kuvakin.


Ei mikän huono idea esimerkiksi laittaa ledvaloja keittiön alakaappien sokkeleihin. Minä kun en pidä mistään kovista valoista, eikä kattovalot ole ihan hirveästi minun mieleen, tällainen olisi ihan mukava vaihtoehto. Miettikääpä vaikka. Ulkona pimeää ja kylmää. Itse keittiössä, kuppi kuumaa nenän edessä, kevyt valaistus lattianrajassa ja tuli takassa. Juu, en pistä pahakseni! Siis kun keittiöön tulee leivinuuni/takka yhdistelmä. Toki takkahuoneessa on sitten toinen takka, mutta se onkin sitten ihan oma tarinansa se. Vielä joutuu kovasti miettimään mikä tulee olemaan keittiön värimaailma, tai itseasiassa koko huusholli hakee vielä sitä omaa tunnelmaansa. Minä haluaisin jotenkin sisustuksessa muistaa talon ikää, mutta kuitenkin tuoda Tyynelän reilusti nykyaikaan. Ihan johonkin yltiömaalaisromanttiseen sisustukseen ei luultavasti olla menossa, sen verran meidän täytyy kuitenkin kompromissia tehdä. Minä voisin sellaista maalaisromantiikkaa ympärilleni haaliakin, mutta Tero ei kyllä sellaiseen suostuisi ikinä! Ehkä tuossa allaolevassa kuvassa oleva tyyli vielä voisi jotenkin mennä läpi, mutta luultavasti tyyli tulee olemaan lähempänä sitä, mitä edustaa tuo ylhäällä vasemmalla oleva kuva... tai keskellä... tai ehkäpä sittenkin oikealla!


Sitten pitäisi vielä päästä yksimielisyyteen välitilan väreistä ja materiaaleista. Alla yksi minun mielestä ihan hyvä vaihtoehto, eikä sitä kai vielä ole ihan alas ammuttu. Tuo välitila on siis tuosta ylläolevassa kuvassa olevasta esimerkkikeittiöstä. Tietenkin kaikkiin näihin valintoihin vakuttaa se, mikä remonttifirma meille sitten valitaan, ja millaisia materiaaleja ja kalusteita heidän/alihankkijoiden mallistoihin kuuluu.


Minä itse olen nyt jotenkin ihastunut erilaisiin harmaan sävyihin ja yhdeksi lattiavaihtoehdoksi minulla pulpahtelee kokoajan esille esim allaolevan lattian tyylinen vaihtoehto.


Siten tietenkin on vielä ajateltava eteisen ja pesuhuoneen värit ja laatat. Joo o, ajateltavaa siis riittää ihan riittävästi.Nyt siis vaan odottelemme tietoa pankista. Jos pankki näyttää vihreää valoa aletaan pikkuhiljaa suunnittelemaan purkutöiden aloitus ajankohtaa. Tietenkin on otettava huomioon Tyynelän nykyisen asukin aikataulu muuton suhteen, yhtään kun emme tiedä mihin hän on suunnitellut muuttavansa. Yritämme mahdollisimman paljosta purkutöitä suoriutumaan omin ja ystävien voimin, siinä kuitenkin säästää pitkän pennin. Sitten pikkuhiljaa kevään/alkukesän tienoilla alkaa maalämpökaivojen poraus, lattialämpöputkien asennus ja siitä sitten pikkuhiljaa koko remontin käynnistyminen. 

Jos kaikki menee niinkuin tanssi, suunnitelmien mukaan, saattaisi olla niin, että muutto maaseudun rauhaan koittaisi jo heinäkuussa!

Suuren suuri vuosi siis tiedossa!2 kommenttia:

 1. Hienoa Minna ja Tero! Peukut on pystyssä, että pankki näyttää vihreää! Tosi ihana, Minna, että olet saanut töitä. Onnea ja iloa!

  Kuulumisiin Erja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tosiaan vähän asioita helpottaa, että on töitä. Kiitos vaan! Vaikka onhan tämä suunnittelu ollut tässä ihan mukavaa muutenkin. Kunhan saadaan värit ja tyylit kohdalleen, niin kodista tulee aivan ihana!!

   Poista