tiistai 28. heinäkuuta 2015

Maalailua ja vähän muutakin

Täällä sitä ollaan, eikä muuta voida. Tosin mitäpä sitä muualla olisikaan, varsinkin nyt kun minullakin alkoi se huiman pitkä kahden viikon loma.
Tero puolestaan palasi töihin.

Minun lomaohjelmistoon kuuluu maalausta. PALJON maalausta.

Ollaan suunnilleen kaikkien huoneiden värit valittu ja muutama päivä sitten käytiin puoleen taloon maalit jo hakemassa. Tero on pitkälti pitänyt huolen pohjamaalauksesta niiltä osin, kun sitä on tarvittu ja minä sitten olen sutinut muuten, tai oikeammin telannut.
Sonja oli onneksi täällä sunnuntaina minua auttamassa, että vähän on hommia saanut jaettua muillekin.

Alakuvassa meidän makuuhuone. Luulisi unen tulevan helposti, sitten joskus kun makuuhuoneeseen nukkumaan asti päästään. Tuon tummemman värin nimi kun on "nukkumatti" ja vaaleampi on "henkäys". Aika haastavaa oli värejä valita pelkkien värilappujen kanssa, kun siihen ei kuitenkaan lähdetty, että oltais koemaalauksia tehty. Sen verran paljon tuota maalattavaa on, että tuurilla mennään. Ja nyt kun kolme huonetta on maalattu, niin ei voi muuta olla kun tyytyväinen.


Seuraavana Miron/vierashuone. Ihan ensiksi kovasti anteeksi kuvan vinoudesta. Sitä kun koko päivän maalaa, niin taitaa itsekin olla jo niin vinossa, että ei saa enää kuviakaan suorassa otettua. Mutta kuvassa siis toinen harmaista huoneista. Arttu halusi omastaan tummemman ja siksi sitten päädyttiin siihen, että kun nämä huoneet ovat kuitenkin vierekkäiset, niin saavat olla jollain tapaa saman sävyiset.


Alakuvassa Artun huone. Vaikka nuo vaaleat seinät on maalattu samalla värillä, joka on. nimeltään "horisontti", on se varsinainen kameleontti sävy. Valosta riippuen se näyttää joko harmaalta, joka se siis oikeasti on, tai ihan taivaan siniseltä tai vihertävän harmaalta. Jos jotakuta värit tarkemmin kiinnostaa, niin tuo vaaleampi tummista seinistä on nimeltään "tyrsky" ja Artun huoneen tumma väri on "basaltti". Kaikki värit ovat Tikkurilan värejä.Tero oli viime viikonloppuna poikansa rippijuhlissa ja sillä aikaa minä täällä vähän huusholleerasin. Naureskelin itsekseni, että ollaan reilu viikko asuttu asumiskelvottomassa talossa ja minä jo ensimmäisen kerran "vaihdan järjestystä". Minä kun olen sitä mieltä, että ankeista asuinoloista huolimatta omasta ympäristöstään voin tehdä niin mukavan ja käytännöllisen, kuin se ikinä on mahdollista. Pyysin siis Teroa kantamaan sisälle yhden vanhan hyllyn ja sunnuntaina Sonjan kanssa raahattiin yksi pöytä ulos ja toinen sisälle. Lopputuloksena syntyi olohuoneen puolelle vähän toimivampi väliaikainen keittiö.


On se vaan aika paljon miellyttävämpää syödä pöydän ääressä, kun taiteilla lautanen sylissä. Toki ulkona kesäkeittiössä olisi pöytiä ja tuoleja yllin kyllin, mutta nyt on ollut niin kylmää ja sateista, ettei ulkona syöminen ole oikein houkutellut. Tuolla olohuoneen nurkassa leikitään keittiötä siksi, että itse keittiö on tällä hetkellä työmaana. Siellä kun valmistuu se meidän takka/leivinuuni. Nyt ollaan siinä pisteessä, että tulipesä siirtyi paikalleen eilen. Huomenna työt jatkuvat. Lopullinen väri takassa tulee olemaan jotain vaaleaa.Minä olen myös lopettanut kertakäyttöastioista syömisen, koska sekin kuitenkin lisää kodikkuutta ja miellyttävyyttä muutenkin, että voi syödä ihan oikeista astioista. Minähän se kuitenkin sitten olen joka tiski tiskaa, joten siihenkin järjestin edes jotain systeemiä. Kyllä hätä keinot keksii.


Kieltämättä tämä ilman mukavuuksia eläminen on hiukan uuvuttavaa. Toki monella kesämökillä tilanne on samanlainen kuin meillä täällä, mutta kai sitä jotenkin eritavalla suhtautuu mökkeilyssä mukavuuksien puuttumiseen, kuin silloin kun kysymyksessä on koti. Tietysti meillä asiaa helpottaa se, että tästäkin tietää, että tämä on väliaikaista. Minulle haastavinta on kuitenkin se, kun ei tiedä milloin tämä väliaikaisuus loppuu. Nyt vaan elellään päivä kerrallaan.

Asumiskelvoton asumismukavuus kuitenkin paranee huomattavasti tässä parin päivän sisällä, koska vihdoin ja viimein tänä aamuna meidän pihaan toimitettiin vähän isompi paketti.


Siinä se on! Kauan odotettu lämpöpumppu!

Paikalleen pumppu tullaan asentamaan joko myöhemmin tänään tai sitten huomenna. Vaikka niitä maalämpökaivoja meillä ei vielä ole, niin sähköllä saadaan tuolla pumpulla lämmin vesi kiertämään lattialämmitysputkiin. Ja sehän siis tarkoittaa sitä, että talossa tulee olemaan lämmin ja lattiavalu kuivuu hiukan nopeammin, kuin mitä se on nyt itsekseen tehnyt. Parhaassa tapauksessa parin viikon sisällä voisi aloittaa jo lattioiden tekemisen!! Odotan sitä päivää kun kuuta nousevaa!!


Kaikeasta huolimatta kyllä täällä sielu ja silmä lepää. Vai mitä olette mieltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti