sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Pikainen päivitys

On taas viikonlopun vapaat vietetty. Ensi viikon minä paahdan töissä helatorstaita myöten, perjantaina sitten minulla alkaakin taas viiden päivän vapaat. Terolla on kolmen päivän työviikko ja neljän päivän vapaa. Onneksi näitä vapaita tässä näin mukavaan tahtiin tulee, että hommatkin edistyy kivasti.

Tänä viikonloppuna oli säät aika mahtavat, joten pihallakin tuli oltua. Lauantaina meillä oli koirat mukana nauttimassa aurinkoisesta säästä. Helpottaa kyllä aina, kun hommat on siinä pisteessä, että koirat voi mukaan ottaa. Niinä päivinä kun ei sattuneesta syystä tarvitse koiria enää lähteä erikseen käyttämään ulkona.Lauantaina käytiin Tyynelään mennessä ostamassa pieni maaliruisku. Todettiin niitä makuuhuoneiden ikkunanpieliä maalatessa, että niiden maalaamiseen pensseleillä menee ikä ja terveys, joten päätettiin kokeilla, miten homma sujuu ruiskulla. Ja hyvinhän se sujui. 
Tosin minä yritin vähän oikoa maalauksen kanssa ja pitelin vain toisessä kädessä pahvinpalaa, jolla suojasin ikkunaruutua, mutta kyllä oikominen tässä tilanteessa vähän kostautui. Aika moni lasi sai sellaisen hentoisen maalisumupeitteen päälleen. Ihan hyvälle tuo lopputulos kaikesta huolimatta näytti, vaikka itse sanonkin.

Tänään kuitenkin sitten tulin siihen tulokseen, että parempi on jo tuo kertaalleen ruiskutettu ikkuna teipata ja ruiskutella sitten vielä uudelleen. Ja onhan siitä kokonaan ruiskuttamatta vielä ulkoreunat. Tosin homma jäi sitten johonkin toiseen päivään, kun jatkojohto oli käytössä toisella puolella taloa, niin en saanut ruiskuun sähköä. Vaan teenpä tuon sitten vaikka ensi viikonloppuna.

Hauska ero noissa kuvissa, vasemmalla luonnon valossa otettu kuva ja oikealla salaman kanssa. Hieno teipattu ikkuna!! Voi maalatessa sitten lueskella samalla H&M:n tarjouksia!

Eilen oltiin Teron kanssa ihan kahdestaan hommia paiskomassa, niin paitsi tosiaan se koirat oli mukana. Ennen tuon ikkunan maalausta, minä otin projektiksi vessa lattialaattojen irroittamisen, kyllä se vaan on kuumaa hommaa, vairsinkin kun on pidettävä hengityssuojainta päällä ja sen alla olo on kun höyrysaunassa. Mutta valmista tuli kuitenkin. Noissa kuvissa ei sitä ihan valmista nyt nääkään, kun huomasin juuri, että en sitten siitä siivotusta lopputuloksesta ole muistanut ottaa edes kuvaa, mutta kyllä minä sen ihan oikeasti siivosinkin!!!
Koiratkin kaiken ulkona juoksemisen lomassa otettiin välillä sisälle lepäämään. Ja kyllä lepo niille maistuikin, ja ihan vielä juuri niitä varten levitetyillä huovilla. Fiksuja koiria!Terokin puuhasteli yhtä sun toista. Avasi mm. takka/leivinuunin paikan jo melkein kokonaan. Tuohon se sitten tulee. Meidän uuni. Ja uunin taakse sitten se uusi vessa. Ajattelin, että taidan jättää siihen uuteen vessaan tuo tiiliseinän tuollaisena näkyviin.Oli Tero muutakin puuhastellut. Ainakin käynyt taas lämpöjä "napsauttamassa" päälle, eli toisin sanoen polttamassa pannussa puita, että saadaan vielä paikoillaan oleviin pattereihin lämpöä, ettei talo mene ihan jääkaapiksi. Alkaa tosiaan se väsymyskin jo vähän painamaan, vai mitä olette mieltä?


Onni on tuollaisen miehen kanssa tätä remonttia tehdä! Niin on komeaksi laittautunut välipalalle!

Tänään Äitienpäivän iloksi Valtteri ja Arttu tuli remppareiskoiksi ja isoksi avuksi kyllä olivatkin! Saivat pesuhuoneen kahdesta seinästä hakattua laatat irti, siis ne samaiset laatat joita minä olen yrittänyt otsasuonet pullollaan hakata irti. Nyt pesuhuoneeseen jäi laatat vain siis tuolle yhdelle seinälle. 

Ensin Artun tyylinäytettä.


Ja sitten Valtterin


Tuon yhden pesuhuoneen seinän laattojen, ja uima-altaan vereisen lattian laattojen poiston jälkeen taitaa olla vihdoin purkutyöt tehty!!! Sen jälkeen kun lattiaan on tehty reikää uusille viemäri- ja vesiputkille, niin päästään urakalla uudelleen rakentamisen kimppuun! Ja jo on aikakin, kun ensi kuussa olevinaan pitäisi päästä muuttamaan. Valtteri onneksi valjasti ensi viikonlopuksi ja ehkä sitä seuraavaksikin kavereita remppahommiin. Jos saataisiin pihaakin vähän "juhlakuntoon". Tosin minä tänään jo aloitin pihalla huhkimisen. Meidän piha-altaan vieressä on kasvanut sellainen ihan villiintynyt angervo, joka tänään sai sitten kyytiä. yritin etsiskellä jotain "ennen" valokuvaa, mutta olen tainnut väistellä sen pöheikön kuvaamista, koska sellaista kuvaa en vaan löytänyt. Mutta "jälkeen" kuva nyt kuitenkin on. Kyllähän norjanangervo nätisti kevätkesällä kukkii, mutta tämä kaveri nyt sai kuitenkin lähtöpassit ennen kukkimista. Tai jätin minä pari vartta jäljelle. Ja sieltähän se kuitenkin pian alkaa kasvaa uudestaan. Jos vaikka sitten saisi pidettyä sen enemmän sellaisena matalana ja somana. Mutta tuossa siis oli aivan valtava pöheikkö, lipputangon vasemmalla puolella vanhan talon kivijalassa, siis oikeanpuoleisessa kuvassa näkyvän japanilaisen mökin takana. Pihalla kyllä tulee olemaan ihan kivasti tekemistä, sitten joskus kun aikaa ja rahaa riittää sinnekin laitettavaksi.
Mutta tässähän tätä taas oli, eikä ihan niin pikaisesti, vaikka otsikossa niin kuvittelinkin. Ai niin ja lopuksi se lupailemani parempi kuva siitä meidän keittiöstä. Pikkuisen ehkä mielikuvistusta kaipaa, mutta voihan ihastus!Seuraavaan kertaan! Nyt menee siis viikko töissä, ja sitten 5 päivää vapaalla, joten viimeistään niiden vapaiden jälkeen taas uutta kuvamateriaalia ja tarinaa!


Vielä lopuksiIhanaa Äitienpäivää!


1 kommentti:

  1. Heippa ja minähän se täällä. Kyllä olette ahkeria ja tosi kiva, että Valtteri ja Arttu ovat auttaneet. Ja Tero niin komia! On se vaan ihana nähdä sitten kuvia kun kaikki on valmista. Varsinkin keittiö kiinnostaa mahottomasti!

    Voimia ja työniloa ja paljon terkkuja!
    Erru

    VastaaPoista