maanantai 24. lokakuuta 2016

Syksy

Syksyn koleat ilmat ovat saapuneet oikein rysäyksellä. Kauan meidän kiusana oli ihan jatkuvat sadekuurot, mutta niiden jälkeen meidän päällä nökötti korekapaine muutaman päivän ja kelit oli sen mukaiset. Kaunista tietenkin oli, mutta niin kovin kylmää.

Olen kyllä useampaan kertaan miettinyt, että nyt ei talven tulo tunnu ollenkaan niin kamalalle, miltä se tuntui vuosi sitten. Odoteltiin kuumeisesti saako lämmitystä ja lopulta sitten sähkön varassa hytistiin todella kylmässä talossa. Siihen verrattuna tilanne on aivan loistava. Tosin vuosi sitten varmaan ei voinut ajatellakaan, että tässä kohtaa talo olisi vielä näin kovin kesken. Mutta mitäpä tuosta. Päivä kerrallaan ja pikkuhiljaa ja mitä niitä nyt onkin.

Minun remontinteko into on korvaantunut täysin töiden haulla. Tilanne on viikko viikolta hankalampi, kun minulle ei vaan todella aktiivisesta hakemisesta huolimatta töitä ole löytynyt. Toki jotain keikkaa on tullut tehtyä, mutta eipä ihan edes leivän saamiseksi asti. Mutta toivottavasti sekin tilanne jossain kohtaa helpottaa. Yritetään vaan pitää lippua korkealla.

Muutaman valokuvan voisin tänne kuitenkin laittaa, kun viime viikolla ja viikonloppuna jostain saatiin kuin saatiinkin pieni piristysruike ja hyvällä sykkeellä tehtiin ihan pikkuisen hommia.

Ihan ensimmäiseksi saatiin vihdoinkin maalatuksi päädyn eteinen. Vielä ihan viimemetreillä vaihdoin seinien sävyn. Olin alunperin ajatellut eteiseen sävyä "vesiputous", mutta lopulta mietimme, että se saattaisi kuitenkin olla eteiseen hiukan liian sinertävä ja päädyimme sävyvalinnassa Tikkurilan sävyyn "höyry".


 Melkoisesti avartui koko eteinen. Väri näyttää valkoiselta, mutta se taittaa aivan himpun verran harmaaseen. Jossain välissä vielä pohdimme, mitä tehdään uima-altaalle antavien ikkunoiden karmeille. Annetaanko olla puun värisenä, vai maalataanko valkoiseksi.


Eteisen maalaamisen jälkeen tuntui, että vielä jotain voisi puuhastella valmiimmaksi päin ja koska muutaman todella tuulisen ja kylmän päivän jälkeen tuntui, että talossa vetää ikkunoista ja nurkista ajattelin, että olisipas mukavaa istuskella takkahuoneessa ja katsella elävää tulta jotenkin mukavammin, kuin keittiössä ruokapäydän ääressä istuen.

Niinpä sitten tuumasta toimeen. Ehkä noin sadannen kerran siirsimme tavaraa paikasta toiseen ja tyhjensimme takkahuoneen kaikesta siellä olleesta raksaroinasta.
Pikkuisen minun silmää lopputuloksessa häiritsee, että maton väri on selkeästi ihan väärä, mutta tässä kohtaa saa välttää. Matto vaihtuu sitten joskus johonkin muuhun, mutta nyt vaan nautiskellaan siitä, mitä meillä on.


Kyllähän tuolta takkahuoneesta tietnkin puuttuu vielä ikkuna-, katto- ja jalkalistat, mutta väliäkö tuolla. Sohvapöydän virkaa tekee tuolta varastojen uumenistä löytynyt vanha arkku ja matto tosiaan on nyt hätävaraksi lattialle levitetty.


Koiristakin oli mukava makoilla matolla. 

Mukava näky odotteli, kun illan hämärissä saunaan hipsittiin.



Takkaan laitettiin tuli sitten saunomisen jälkeen. Kyllä mieli lepäsi hämärässä ja hiljaisuudessa.


Olohuoneestakin löytyy tunnelmavalaistusta syksyn pimeisiin iltoihin. Valaistu AIV-pullo o myös varastojen tutkimisen tuloksena löytynyt.



Parisen viikkoa sitten yhtenä kauniina alkuiltana otin koiralenkillekin kameran mukaan ja räpsin kuvia siitä matkan varrelta. Tässä teillekin silmäniloa mukavan syksyn toivottelujen kera.
































Pakkasaamu.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti