sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Syksy

Lukijoille pahoittelut siitä, että mitään en tänne ole sitten viime tammikuun julkaissut. Syy on hyvin yksinkertainen; mitään ei remontin eteen ole tapahtunut.

Jotenkin on hirmuisen vaikeata ryhtyä tekemään yhtään mitään, kun talo kuitenkin on asuttava, eikä mitään todella tärkeää puutu, paitsi toinen vessa ja uima-allas. Paikat ovat paikoitellen vielä ihan täysin hujan hajan, mutta mistäs kummasta sen motivaation oikein repäisisi.

Kesällä Tero puuhasteli paljon ulkona, minä olin pääasiassa töissä, lomaa kun en ehtinyt ansaita kuin sen kokonaista 5 päivää. Tosin töitähän en sitten lopulta siellä omassa yksikössäni ole pystynyt tekemään, vaan olen ollut ns lainatekijä kolmessa muussa yksikössä. Nyt pitäisi taas omille sijoille palata, mutta saa nähdä miten se onnistuu.

Talo olla möllöttää keskeneräisessä lookissaan, eikä muuta voi. Jotain ihan pikku juttuja on tehty. Sauna on saanut puuttuvan selkänojansa, kylpyhuoneen paneeliseinä on maalattu, makuuhuoneiden kynnyslistat ovat paikoillaan ja keittiöön on laitettu lisää työvaloja, niin ja on minun trimmauskopissakin valot. Valoja trimmaussoppeen tarvitsen kylläkin lisää, koska pelkästään katossa olevat valot ovat täysin riittämättömät ja varsinkin tuota isointa trimmatessa häikäisevätkin niin, etten meinaa nähdä.


Saunassa on nyt kaikki kolme selkänojaa paikoillaan, enää saunasta puuttuu valot ja vähän lauteiden viimeistelyä.
Kylpyhuoneen paneeliseinään laitettiin mustaa kuultolakkaa. Nyt sitten puuttuukin enää niinkin pieni yksityiskohta kun ovi, niin ja tietysti kattolistat ja ovi uima-altaalle.

Kynnyslistat makuuhuoneisiin on laitettu, muuten sitten melkein kaikki listat puuttuvatkin.


Keittiöön vitriinikaappien alle on laitettu ledvalolistat, niin näkee syksyn pimeilläkin tehdä voikkaria.

Trimmauskopperon katossa on valot. Vielä pitäisi seinät laatoittaa. Laatatkin olisi jo valmiina, mutta tekijä uupuu.
.
Keittiöön saatiin vihdoin hankituksi valaisin ruokapöydän päälle. Vähän paremmin sopii tuo tarkoitukseensa kuin se aiempi vähän ratkeillut paperivarjostin.

Flyygelikin palasi kotiin, mutta tuossa se on olohuoneessa ihan tiellä, eikä millään olla keksitty mihin sen voisi laittaa. Toivottavasti se kuitenkin joskus jonkun järkevämmän paikan löytää. Kuvassa siis flyygeli näkyy tuossa keskellä kulkuväylää. Onhan siinä flyygelin edessä tuo aristokraattisesti pötköttelevä sisustuselementtivillakoira, nehän toisiinsa oikein kultturellisti sointuvat.

Tänään sain aikaiseksi myös verhot ikkunaan työhuoneessa.

Elokuun 26. päivä kokoonnuttiin tänne meille viettämään mummon muisteloita. Kaikki sisarukset koolle pääsi ja melkein kaikki lapset ja lasten kumppanitkin paikalle löysivät. Syötiin hyvin, saunottiin savusaunassa ja tietysti muisteltiinkin jonkun verran. Mukavaa oli!


Oli meitä aika monta, eikä kaikki tässä kuvassa edes näykään.


Jälkiruoaksi paistettiin muurinpohjalettuja kesäkeittiön puuhellalla. 


Savusauna odottelemassa saunojia.

Paljon mitään siis ei ole remonttirintamalla tapahtunut, vaikka aina sitä sitten kuitenkin pari hommaa sinne tänne tulee tehdyksi. Jostain pitäisi vielä kehittää isommasti motivaatiota ja sitä rahaa, että saisi uima-altaan ja toisen vessan tehdyksi. Sen jälkeen kaikki loppu olisikin vain sitä pientä puuhaa ja ehostusta, jota voisikin sitten vaan omalla painollaan tehdä silloin kun siltä tuntuu.

Liekö tuo jatkuva vesisade ja ankea harmaus se, joka eniten sitä energiaa syö, vai ollaanko vaan niin lopullisesti remontin väsyttämiä, ettei mihinkään enää jaksa tarttua. Uima-allasta jaksetaan kuitenkin kaivata varsinkin saunapäivinä. Pitäisiköhän ruveta lottoamaan, että sen altaan lopulta saisi valmiiksi asti.

Kaiken tämän harmauden ja vesisateiden välissä joskus meillä on ollut kaunistakin säätä, siitäpä pieni kuvamuisto, ettei ihan huku tähän pimeyteen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti