perjantai 15. huhtikuuta 2016

Yli vuosi!!

29.3.2015 olen tähän blogiin kirjoittanut "Se on alkanut!"

Olimme silloin edellisenä päivänä aloittaneet purkutyöt, intoa tursuten. Täytyy rehellisyyden nimissä sanoa, että jos olisimme tienneet mikä edessä odottaa, olisimme ehkä miettineet koko projektia muutaman kerran uudestaan.

Toki meillä on nyt aivan ihana talo, erittäin keskeneräinen kylläkin, mutta ihan asuttava. Täällä olevat asiat jotakuinkin toimivat, mitä nyt lämpötilojen säätö on hankalaa, kun ei ole termostaatteja ja sulakkeet poksahtelevat harva se päivä. Noh... ehkäpä nuokin on jonain päivänä korjattavissa.

Pitkä ja kivinen tie ollaan taivallettu ja nyt sitä karikkoa vasta edessä onkin. Talous on totaalisen kuralla, eikä hirveästi ole mitään ideoita, miten sen saisimme korjattua. Talon keskeneräisyydestä tulee päivä päivältä yhä vähemmän häiritsevä tekijä, koska kaikki motivaatio minkään tekemiseen on kadonnut. Sohva huutelee joka päivä yhä houkuttelevammin. Toki lisää apatiaa aiheuttaa sekin, että minun työpaikalla on yt:t menossa, joten en tiedä onko minulla lopulta enää työpaikkaakaan kuukauden päästä.

Toivomme kuitenkin, että tästä jotenkin selvitään ehjin nahoin ja voimme jatkaa asumista tässä talossa... Tosin jotenkin ihmeellisesti Teron pelto tuossa lähettyvillä on saanut kutsumanimen "Tontti". Positiivinen asia tässä kaikessa kuitenkin on, niin se, että me Teron kanssa olemme se poikkeus joka vahvistaa säännön, että parisuhteet kariutuu remonttiin tai talonrakennukseen. Me vaan porskutetaan!!

Muutaman kuvan olen kuitenkin ottanut, joista huomaa, ettei me nyt ihan täysin sohvan pohjaankaan olla juurruttu.

Minä olin pääsiäistä edeltävän viikon lomalla ja sain sentään takkahuoneen ikkunanpuitteet maalattua. Seuraava projekti onkin saada nuo teipit joskus irtoamaan laseista, ne kun muutaman hetken ehti maalaria odottelemaan. Tero oli lomalla pääsiäisen jälkeisen viikon ja sai aikaiseksi vaikka mitä!


Valtteri piti omat synttärikemunsa täällä meillä. Oli erittäin tervetullut tuulahdus, kun muutamaa päivää ennen kekkereitä Valtteri kävi yhden kaverinsa kanssa siivoamassa takkahuoneen. Tero sai mukavan energiaboostauksen myös ja askarteli meille saunan! Saivat sitten synttärivieraat saunoa. Huomenna onkin luvassa sitten Karon synttärit ja me saamme häädön siksi aikaa. Tosin minä olen yön töissä, ettei minua niin haittaa...

Mutta siis takkahuone. Huomattavaasti paljon siistimpi se on, kun mitä edellisen päivityksen kuvissa. Tuo pino tuossa on paneelia ja vielä yksi kappale saunanlaudetta. Keinutuolikin on pelastettu sisälle, se kun unohtui aika pitkäksi aikaa ulos ja nyt se vähän hilseilee. Pitää se tässä jonain kauniina päivänä hioa ja maalata uudestaan.


Onhan takkahuoneessa toki vielä sitä roinaakin, mutta vähän paremmassa järjestyksessä kuitenkin!Saunastahan oli jo vanhat lauteet otettu pois aikoja sitten. Lauteita oli vain yksi tuolla päätyseinässä ja kun me asiaa mietittiin, tultiin siihen tulokseen, että jotain muuta pitää keksiä, että saadaan istumatilaa ueammalle kun neljälle, jos vaikka joskus isommalla porukalla saunottaisiin. Saunahan on melko syvä, joten päädyttiin U-muotoisiin lauteisiin. Alla kuitenkin vielä kuva vanhasta saunasta, seinät pestynä.


Uusi kiuas jo sisään kannettuna.


Lauteita ja paneelia lojui ensin pitkin eteistä.

Saunan seiniin minä halusin vähän jotain väriäkin. Mietittiin vaihtoehtoja tummista lauteista ja vaaleista seinistä sekä päinvastoin. Se päinvastoin vaihtoehto voitti, eli vaaleammat lauteet ja vähän tummemmat seinät. Niinpä minä sitten saunan seinien pesun jälkeen sutimaan tummaksi sävytettyä saunasuojaa seiniin.Pikkuisen ensin hirvitti, kun seinät näyttivät aivan sinisiltä, vaikka värin piti olla ihan tumman harmaa, miltei musta.


Kiukaaseen kivet saatiin kiuaskaupoissa kaupan päälle.


Onneksi kuivuessaan saunan seinät tummuivat siihen todelliseen harmaaseen väriin. Alakuvassa kiuskin valmiina ja muutaman kerran lämmitettynä. Jännästi kivet vajuu lämmityksen jälkeen vielä joka kerta niin, että tuo saunatonttukin kaatuu jokaisen saunomiskerran jälkeen. Kohta pitää jo kiviä lisätä.


Vaikka lauteiden väliin ei paljon tilaa jääkään, niin kyllä tuonne meidän laskujen mukaan ainakin kuusi saunojaa pitäisi yhtäaikaa mahtua. Lauteet on kuitenkin 60 cm syvät, joten ei tarvitse polvet kovin kaukana lauteen reunasta istua. Ja olipa synttäreillä pojat testanneet, että saunaan mahtui 10 ihmistä kerralla! Samalla kun sauna sai lauteensa, Tero teki myös pesuhuoneeseen katon.Kaikissa makuuhuoneissa on nyt myös ovet paikallaan.


Huonekaluja, kirjoja yms ollaan myös pikkuhiljaa kuskattu varastolta kotiin. Toki varastossa on vielä paljon tavaraa odottelemassa.Tämän kerran loppumaisemana vähän erilainen näkymä. Kuten jo alussa sanoin, ollaan taloudellisestikin aikamoisen tiukilla ja siitä johtuen minäkin vaihdoin auton vähän pienempään ja halvempaan. Vaikka olenkin aina sanonut, että minun auto voi olla ihan vaikka mitä muuta, paitsi punainen, nyt pihasta löytyy jo toisen kerran punainen auto.. Tämä uusi on oikein äklö tyttömäinen Kia Cee´d.Mutta kyllä minä vielä joskus sen automaatti, neliveto SUV:n hankin!2 kommenttia:

 1. Kylläpä tätä kirjoitusta onkin odotettu suorastaan tikahtumiseen saakka,kun sieltä ei kuulunut pienintäkään pihausta.

  Jos et saa kaikkea mitä rakastat, niin rakasta sitä, minkä olet jo saanut ! ! ! !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä päivittelytahti hidastunut aikalailla. Nyt ihanilla ilmoilla ollaan tietysti myös aika paljon oltu pihalla, ettei sisällä ole iltaisin istuskeltukaan. Kyllä täällä silti melkein kokoajan jotain tapahtuu, jos ei nyt ihan viikottain niin ainakin kuukausittain!

   Poista